Mainos
Mainos

Taiwan yrittää taas YK:n jäseneksi

Kiina pitää Taiwania maakuntanaan ja on estänyt jo useita kertoja sen YK-jäsenyyden.

Taiwan on jättänyt jälleen kerran jäsenhakemuksensa YK:lle. Presidentinkanslian mukaan hakemus jätettiin tällä kertaa "Taiwanin" eikä "Kiinan tasavallan" nimellä, vaikka jälkimmäinen on alueen virallinen nimitys.

Kiina ilmoitti välittömästi, ettei aio hyväksyä jäsenyyttä. Kiina pitää Taiwania kapinallisena maakuntanaan ja on estänyt jo useita kertoja sen YK-jäsenyyden.

- Taiwanin johdon separatistinen juoni on tuomittu epäonnistumaan. Vain itsenäisistä valtioista voi tulla YK:n jäseniä, sanoi Kiinan ulkoministeriön edustaja Liu Jianchao.

Taiwanin presidentinkanslian edustaja kuitenkin varoitti Kiinaa sabotoimasta uusinta yritystä. Hänen mukaansa Taiwan on maailman 18. suurin talous ja seitsemänneksi suurin sijoittaja, joten sen ei kuuluisi olla maailmanjärjestön ulkopuolella.

- Hallitus tekee kaikkensa suojatakseen itsenäisyyttämme, kunniaamme ja turvallisuuttamme Kiinan boikoteilta ja painostukselta, kanslian apulaispääsihteeri Chen Chi-mai lupasi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme