Mainos
Mainos

Taiwanin järistys katkaisi tietoliikenneyhteydet Aasiassa

Etelä-Korean viestintäministeriön mukaan kaikki kuusi merenalaista kaapelia Taiwanista katkesivat eilisessä maanjäristyksessä.

Tietoliikenneyhteydet suuressa osassa Aasiaa ovat katkenneet Taiwania ravistelleessa maanjäristyksessä. Miljoonat ihmiset ovat joutuneet olemaan ilman yhteyksiä, kun järistys vaurioitti merenalaisia kaapeleita.

Tuho oli laajaa ja se koski Kiinaa, Japania, Etelä-Koreaa, Taiwania, Singaporea, Thaimaata, Malesiaa ja Hongkongia. Yhteydet takkuilivat jopa Australiassa asti.

Etelä-Korean viestintäministeriön mukaan kaikki kuusi merenalaista kaapelia Taiwanista katkesivat. Yhteydet saattavat olla poikki jopa viikkoja.

Voimakas järistys ravisteli Taiwania tapaninpäivänä. Järistyksen voimakkuus oli 6,7 richterin asteikolla. Ensimmäistä järistystä seurasi kuusi jälkijäristystä. Järistyksissä sai surmansa kaksi ihmistä ja nelisenkymmentä loukkaantui. Taloudelliset vahingot nousevat miljooniin euroihin.

(MTV3-STT-AFP-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme