Mainos
Mainos

Taiwanin myrskyssä kuollut jo 66

Jo ainakin 66 ihmistä on kuollut Taiwanissa trooppisessa myrkyssä ja sitä seuranneissa tulvissa. Yli sata ihmistä on loukkaantunut ja useita on kateissa. Useat heistä ovat hukkuneet tai jääneet maanvyörymien alle.

Lisäksi ainakin 23 ihmistä on edelleen kateissa ja lähes 160 ilmoitetaan loukkaantuneen.

Pääkaupunki Taipei kärsii tulvista, joita kuvaillaan kaupungin historian pahimmiksi. Eilen, viiden tunnin aikana, kaupunkiin satoi neljän kuukauden sademäärää vastaava vesiryöppy. Rankkasateet tukkivat kaupungin alikulkutunnelit ja osan valtakaduista, pahimmillaan vesimassat ovat ulottuneet toisen kerroksen korkeudelle.

Lähes miljoona kotitaloutta Taipein alueella on edelleen ilman sähköä ja vedenjakelua, ja yli 10 000 ihmistä on tähän mennessä jouduttu evakuoimaan.

Nariksi nimetty myrsky saapui Taiwanin pohjoisosaan sunnuntaina ja meteorologien mukaan kovat rankkasateet jatkuvat. Maan pörssi sekä kaikki virastot ja koulut ympäri maan olivat ainakin eilen kiinni. Suurin osa kotimaan- ja ulkomaanlennoista on peruutettu tai siirretty.

Myrskyn aiheuttamia tuhoja ei ole vielä päästy arvioimaan.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme