Mainos
Mainos

Taiwanin vesipuistoräjähdyksen silminäkijät: "Verta oli joka puolella"

Taiwanin eilisessä vesipuistoräjähdyksessä paikalla olleet kuvailevat tilannetta helvetilliseksi, kun väripulveri syttyi kesken juhlinnan. Turmassa loukkaantui viranomaisten mukaan yli 500 ihmistä, joista noin 190 vakavasti.

Turma sai alkunsa, kun vesipuistossa juhlittiin värikonsertissa. Suurimmaksi osaksi uimapuvuissa olleet juhlijat saivat päällensä väripulveria, joka ilmeisesti syttyi palamaan esiintymislavan valoista.

Sosiaalisessa mediassa leviävien videoiden mukaan kesken juhlinnan valtava tulipalo nielaisi lavan edustalla olevat juhlijat synnyttäen paniikin. Silminnäkijöiden mukaan ihmiset juoksivat paniikissa ja useilla oli palovammoja kehossaan.

– Tilanne oli helvetillinen. Verta oli joka puolella. Ihmiset menivät uima-altaisiin, jotta palovammojen kipu helpottuisi, kuvaili paikalla ollut, vain lievästi loukkaantunut miesopiskelija paikallisille toimittajille.

– Näin ihmisiä, joiden iho oli poissa, kuvaili taas miesopiskelijan järkyttynyt tyttöystävä.

Formosa Fun Coast -vesipuistossa oli tapahtuma-aikaan noin tuhat ihmistä. 

– Tulipalo alkoi lavan vasemmalta puolelta. Luulin aluksi, että se oli osa esityksen erikoistehosteita, mutta sitten ymmärsin jonkin olevan väärin. Ihmiset alkoivat kirkua ja juosta, kertoo paikalla ollut mies paikalliselle uutiskanava CTI:lle.

Loukkaantuneita on viety 37:een eri sairaalaan.

Eräs konsertissa olleen tytön isä ihmetteli järkyttyneenä uutiskanaville onnettomuutta: 

– Hän osallistui musiikkikonserttiin. Miksi siellä oli räjähdys? mies kyseli.

Hänen tyttärellään on kolmannen asteen palovammoja kehossaan ja hän on sairaalassa tehohoidossa. 

Viranomaisten mukaan yksityiskohtaisia tietoja loukkaantuneiden iästä ei ole vielä saatavilla. Yhden viranomaisen mukaan suurin osa uhreista oli kuitenkin hyvin nuoria, noin 20-vuotiaita. Paikallisten mediatietojen mukaan osa uhreista on polttanut jopa 40 prosenttia kehostaan.

Poliisi on ottanut kiinni turman johdosta viisi ihmistä, joista yksi on vesipuiston johtaja. Heitä kuulustellaan nyt muun muassa puiston turvallisuusjärjestelyistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme