Mainos
Mainos

Takavarikoidun materiaalin toivotaan johtavan al-Qaidan kakkosmiehen jäljille

Osama bin Ladenin kuolemaan johtaneen operaation yhteydessä takavarikoidun materiaalin toivotaan johtavan al-Qaidan kakkosmiehen Ayman al-Zawahirin jäljille.

Yhdysvaltain laivaston erikoisjoukot takavarikoivat bin Ladenin talosta tietokoneita ja kovalevyjä sekä dvd-levyjä ja runsaasti erilaisia asiakirjoja.

- Tärkeintä on ennen kaikkea saada tietoa mahdollisista suunnitelluista iskuista. Toiseksi, toivomme saatavan tietoja, jotka johtaisivat toisten tärkeiden kohteiden jäljille tai sellaisten verkostojen jäljille, joista meillä on vain vähän tai ei lainkaan tietoja, sanoi Valkoisen talon lehdistösihteeri Jay Carney.

- Kolmanneksi toivomme laajalti tietoa al-Qaida-verkostosta itsestään, Carney jatkoi.

Viranomaiset toivovat materiaalin paljastavan al-Qaidan toiminnan operatiivisia yksityiskohtia ja antavan vihjeitä verkoston kakkosmiehenä pidetyn Ayman al-Zawahirin jäljittämiseen.

- Jokainen paperinpala ja jokainen muistiinpano on hyvin hyvin hyödyllinen. Siitä tiedustelutoiminnassa on kysymys: pienten yksityiskohtien yhdistelemisestä, sanoo terrorismin asiantuntija Yonah Alexander.

(MTV3 - AP)

Yhdysvaltain puolustusministeriön piirroskuvia bin Ladenin talosta. Suurenna kuvia klikkaamalla niitä:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme