Mainos
Mainos

Täksi päiväksi luvattu tuuli pelottaa Ruotsin paloalueella

Ruotsin Västmanlandin suurpalon sammutustyöt jatkuvat nyt toista viikkoa. Palo ei ole levinnyt yön aikana, mutta voimistuva tuuli aiheuttaa pelkoja tämän päivän osalta.

Sammutushelikopterit ovat olleet tänään heti aamuyöstä liikkeellä ja päässeet kuljettamaan vettä palopaikoille. Myös isommat lentosammutuslentokoneet aloittivat työskentelyn tänään puoli kahdeksan aikaan Suomen aikaa.

- Tällä hetkellä näitä isompia koneita on ilmassa neljä ja niiden varaan lasketaan täällä aika paljon. Niiden sammutuskapasiteetti on niin paljon suurempi kuin helikoptereiden, paikan päällä paloalueella oleva MTV Uutisten toimittaja Antti Mälkönen kertoo.

Täksi päiväksi on luvattu hieman edellispäivää voimakkaampaa tuulta. Se tuo uutta päänvaivaa pelastusviranomaisille. 

- Tuli etenee nyt kohti itää ja aluetta, johon raivasimme eilen palopolun ja jota kastelimme jo ennakoiden, johtokeskuksen tiedotusvastaava Angelica Runqvist kertoi aamulla uutistoimisto TT:lle.

Vaikka palaneella alueella on paljon jo sammuneelta näyttävää maastoa, voi navakka tuuli sytyttää syvällä maassa kytevän tulen nopeasti uudestaan. Myös muutoin päivästä on tulossa lämpimämpi ja kuivempi kuin eilen.  

Paloalueen länsilaidalla tunnelmat ovat jo hieman helpottuneempia.

- Sunnuntai oli täällä kaikista pahin päivä. Silloin liekit olivat niin lähellä, tuossa ihan vieressä, Virsbossa asuva Kenneth Grönberg kertoo.

- Nyt pahin tilanne on pohjoisemmassa ja täällä on jo hieman helpompi hengittää, ihan kirjaimellisestikin, Grönberg sanoo.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme