Mainos
Mainos

Suomessa vieraileva USA:n ex-ministeri: Trump presidenttinä mullistaisi koko maailmaa

Donald Trumpin valinta Yhdysvaltain presidentiksi olisi mullistus, jolla olisi vaikutuksia koko maailmaan, arvioi maan entinen apulaisulkoministeri Strobe Talbott. Hänen mukaansa Yhdysvalloista tulisi osa ongelmaa, jos Trumpin ulkopoliittisista ajatuksista tulee maan virallinen linja.

Helsingissä CMI-järjestön juhlaseminaarissa puhuneen Talbottin mukaan Trump on kyseenalaistanut Yhdysvaltain perinteiset liittolaissuhteet. Tämä taas sopii hyvin presidentti Vladimir Putinin Venäjälle, Talbott arvioi.

– Hänen (Trumpin) mielestä meidän pitäisi pelata kovaa peliä ei vain vihollistemme, vaan myös liittolaistemme, naapureidemme ja kauppakumppaneidemme kanssa, Talbott sanoi Kansallisteatterissa pidetyssä tilaisuudessa.

Presidentti Bill Clintonin hallinnossa työskennelleen Talbottin mukaan Trumpin kaltaisia eristäytymisellä ja jopa rasismilla kampanjoivia amerikkalaisia on aiemminkin pyrkinyt presidentiksi. Trump on kuitenkin heistä ensimmäinen, jolla on todelliset mahdollisuudet tulla valituksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme