Mainos
Mainos

Taleban ei kaipaa pakistanilaistaistelijoita

Afganistan ei tarvitse ulkopuolista apua ja kehottaa maahan pyrkiviä pakistanilaisia taistelijoita pysymään poissa. Tuhansia afganistanilaisten heimoveljiä on kerääntynyt Pakistanissa rajaseudulle tarkoituksenaan liittyä taisteluun Talebanin rinnalle.

Talebanin Pakistanin-lähettilään Abdul Salam Zaeefin mukaan apua ei tarvita, koska Afganistaniin on toistaiseksi hyökätty vain ilmasta.

Zaeef palasi eilen Islamabadiin oltuaan sitä ennen useita päiviä Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa. Hän ei kyennyt tarkentamaan tietoja, joiden mukaan Taleban olisi onnistunut pidättämään myös amerikkalaisia.

Zaeefin mukaan on kuitenkin mahdollista, että yksi tai kaksi amerikkalaista olisi pidätetty oppositiojohtaja Abdul Haqin kanssa. Haq teloitettiin perjantaina, ja Yhdysvallat on vahvistanut olleensa läheisessä yhteistyössä hänen kanssaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme