Mainos
Mainos

Taleban ei luovuta Osama bin Ladenia

Afganistania hallitseva Taleban-sissiliike kieltäytyi tänään luovuttamasta terrorismista epäiltyä Osama bin Ladenia ja ehdotti sen sijaan, että tämän kohtalosta päättäisi islamilaisten oppineiden neuvosto.

YK on uhannut Afganistania taloudellisilla pakotteilla, jollei se luovuta bin Ladenia. Taleban reagoi nyt ensimmäisen kerran YK:n turvallisuusneuvoston pakoteuhkaan. Talebanin korkeimman johtajan Mullah Muhamed Omarin edustaja sanoi, että bin Ladenin kysymys on islamilainen kysymys ja ainoa tapa ratkaista se on siirtää päätös ulemalle, johon kuuluvat kolmen islamilaisen maan Saudi-Arabian, Afganistanin ja jonkin kolmannen maan edustajat. Ilman tätä päätöstä bin Ladenia ei luovuteta kenellekään, edustaja sanoi.

Etenkin Yhdysvallat haluaa bin Ladenin oikeuteen vastaamaan syytöksiin Yhdysvaltain suurlähetystöihin tehdyistä pommi-iskuista. Kahteen Afrikassa olevaan suurlähetystöön vuonna 1998 tehdyissä iskuissa kuoli yli 200 ihmistä. YK:n pakotteet tulevat voimaan 14. marraskuuta, jollei bin Ladenia ole sitä ennen luovutettu.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme