Mainos
Mainos

Taleban hakee välitysapua

Afganistania hallitseva Taleban-liike hakee apua islamilaisista maista, jotta nämä ryhtyisivät neuvottelemaan Yhdysvaltain kanssa Afganistanin pommitusten lopettamiseksi. Liikkeen ulkoministeri Wakil Ahmed Mutawakel vieraili viikonvaihteessa Pakistanissa ja tänään hän saapui Yhdistyneisiin arabiemiraatteihin, kertoi al-Jazeera-satelliittikanava.

Tv:n mukaan matka on tehty "kiinteässä yhteistyössä" Taleban-liikkeen johtajan mullah Mohammad Omarin kanssa. Yhdistyneiden arabiemiraattien korkea viranomainen ei kuitenkaan kyennyt vahvistamaan ulkoministerin saapumista. Talebanin entinen asiainhoitaja emiirikunnissa Aziz Abdurrahman kiisti julkisuudessa olleet väitteet, että Mutawakel olisi loikannut Talebanista. -Tällä ei ole mitään tekemistä Talebanin yhtenäisyyden kanssa, hän sanoi.

Yhdistyneet arabiemiraatit oli yksi kolmesta Taleban-hallinnon tunnustaneesta maasta. Se katkaisi kuitenkin diplomaattisuhteet Talebaniin sen jälkeen kun liike kieltäytyi luovuttamasta terrori-iskuista epäiltyä Osama bin Ladenia. Nykyään enää Pakistan tunnustaa Taleban-hallinnon.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme