Mainos
Mainos

Taleban-rauhanneuvottelut jo nyt vaikeuksissa

Afganistan uhkaa jäädä pois rauhanneuvotteluista talebanien kanssa. Hallitus on tyytymätön siihen, että kapinallisille on annettu neuvotteluissa virallinen asema.

Afganistan syyttää Yhdysvaltoja lupausten pettämisestä ja talebanien saamasta roolista. Hallituksen mukaan afganistanilaisten pitäisi myös johtaa neuvotteluja itse.

Afganistanin ja Yhdysvaltain on ollut määrä neuvotella rauhasta talebanien kanssa lähiaikoina Qatarissa.

Talebanit nimesivät Qatarin-toimiston Afganistanin islamilaiseksi emiraatiksi, mistä presidentti Hamid Karzai hermostui. Talebanit käyttivät tätä nimeä ollessaan vallassa.

– Presidentti ei ole iloinen toimiston nimestä - Yhdysvallat oli tietoinen presidentin kannasta, sanoi presidentin edustaja.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman mukaan rauha vaatii keskusteluyhteyttä.

– Afgaanien pitää keskustella afgaanien kanssa siitä, kuinka he voivat lopettaa väkivallan kierteen, hän sanoi Berliinissä.

Kiistan takia Afganistan on keskeyttänyt yhteistyösopimuksen valmistelun Yhdysvaltain kanssa. Sopimus pitäisi amerikkalaisjoukot maassa vielä vuoden 2014 jälkeen.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme