Mainos
Mainos

Taleban vannoo jo kostolle kostoa

Afganistania hallitseva Taleban-liike varautuu Yhdysvaltain mahdolliseen hyökkäykseen.

Taleban on jo ehtinyt vannoa kostavansa mahdolliset amerikkalais-iskut ja kehottanut kaikkia muslimeja liittymään yhteiseen Amerikan-vastaiseen rintamaan.

Samalla Taleban varoitti naapurimaata Pakistania auttamasta Yhdysvaltoja hyökkäyksessä joko Afganistania tai Osama bin Ladenia vastaan.

Taleban pitää edelleen kiinni siitä, että saudimiljonääri Osama bin Laden ei ole syyllinen Yhdysvalloissa tehtyihin terrorihyökkäyksiin. Se on kuitenkin luvannut harkitsevansa bin Ladenin luovuttamista arabituomioistuimeen, mikäli Yhdysvallat esittää pitäviä todisteita hänen osallisuudestaan iskuihin.

YK puolestaan on ilmaissut huolensa siitä, että jopa 1,5 miljoonaa afgaania joutuu jättämään kotinsa maata kalvavan nälänhädän vuoksi. Tilanne uhkaa entisestään pahentua, kun ulkomaalaiset avustustyöntekijät ovat pakenemassa maasta Yhdysvaltain mahdollisten kostoiskujen vuoksi.


(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme