Mainos
Mainos

Talebanin valta leviää Pakistanissa

Taleban on saanut hallintaansa strategisesti tärkeitä alueita lähellä Pakistanin pääkaupunkia Islamabadia, kertovat virkamiehet ja alueen asukkaat.

Miljoonan ihmisen Bunerin alueen hallinnan ei vielä katsota uhkaavan Islamabadia, mutta se viittaa kapinallisten voiman kasvuun. Samalla sen on katsottu osoittavan Pakistanin hallinnon kyvyttömyyden puolustaa Pakistanin ydinalueita Talebanin voimakkaalta etenemiseltä.

Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton syyttääkin Pakistania laiminlyönneistä, kun maa on sallinut ääriliikkeen ottaa alueita hallintaansa.

Clintonin mukaan Pakistan aiheuttaa tilanteella kuoleman vakavan tilanteen maailman turvallisuudelle.

Taleban-liikkeellä on jo hallussaan Swatin laakso luoteis-Pakistanissa. Clinton syytti Pakistanin oikeusjärjestelmää korruptoituneeksi lisäten, että sillä on vain rajallista valtaa maaseudulla, BBC raportoi.

Pakistanin presidentti Ali Zardari hyväksyi aiemmin tässä kuussa Sharia-lain käyttöönoton Talebanin nykyisin hallitsemassa Swatin laaksossa. Laakso on vain sadan kilometrin päässä Islamabadista.

Tuhannet ihmiset ovat paenneet laaksosta samalla kun Taleban-hallinto on tuhonnut laakson satoja kouluja.

(MTV3-BBC)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme