Mainos
Mainos

Tällainen on turmakone Airbus A320

Airbus A320 -matkustajakone on syöksynyt maahan Alpeilla Etelä-Ranskassa. Kyse on tiettävästi saksalaisen Lufthansan tytäryhtiön Germanwingsin koneesta. Koneessa oli 144 ihmistä ja kuusi miehistön jäsentä. Aiemmin kerrottiin, että koneessa olisi ollut 142 matkustajaa. 

Finnairilta kerrotaan, että onnettomuustukintaa seurataan tarkasti, mutta toistaiseksi sillä ei ole vaikutusta lentoihin. Myöskään koneen valmistaja Airbus ei ole ollut yhteydessä lentoyhtiöön.

– Meillä ei ole ollut koneen kanssa mitään ongelmaa, se on ollut luotettava konetyyppi, sanoo Finnairin mediasuhteista vastaava johtaja Päivyt Tallqvist.

Finnairilla on kymmenen A320 -tyyppistä konetta laivastossaan ja niitä käytetään Euroopan lentoihin. Finnair on hankkinut koneita vuoden 1998 jälkeen. 

Etelä-Ranskan turmalennon konetyyppi A320 on onnettomuustutkija Ismo Aaltosen mukaan hyvin yleinen. Joulukuussa tapahtuneen AirAsia-yhtiön lentokoneonnettomuuden kone oli samantyyppinen.

Kaikkiaan 320-mallisarjan koneita lentää YLE Uutisten mukaan maailmassa tällä hetkellä yli kuusi tuhatta.

Konetietokanta airfleets.netin mukaan kone oli 24 vuotta vanha.

Finnairin vastaavassa Airbus A320 -matkustajakoneessa on 165 istuinpaikkaa. Koneen pituus on 37,6 metriä ja sen siipien kärkiväli on 34,1 metriä. Matkalentonopeus on Finnairin mukaan 840 km/h. Maksimimatkalentokorkeus on 11 900 metriä.

Lentokoneet on valmistanut Airbus.

Germanwings aikoo pitää lehdistötilaisuuden klo 16 Suomen aikaa. 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme