Mainos
Mainos

Tällaisella pommirobotilla Dallasin poliisiampuja surmattiin

Dallasin poliisi on julkaissut lisätietoja pommirobottista, jota poliisit käyttivät piiritystilanteessa ampujaksi epäiltyä Micah Johnsonia vastaan. Ampuja sai surmansa pommin räjähdettyä.

Dallasin poliisi kertoo tiedotteessaan, että viranomaiset päätyivät käyttämään robottia vasta sen jälkeen, kun neuvottelut olivat ajautuneet piiritystilanteessa umpikujaan. On tiettävästi ensimmäinen kerta Yhdysvalloissa, kun robottia on käytetty tällaiseen tarkoitukseen.

Robotti on mallia Remotec, Model-F5. Robotti kantaa C4-räjähdettä, joka pystytään laukaisemaan kauko-ohjatusti. Robotti kantoi piiritystilanteessa noin 450 gramman verran muoviräjähdettä. Robotin on valmistanut asevalmistajajätti Northrop Grumman.

Vastaavia robotteja on aiemmin käytetty tiedustelutarkoituksessa, pomminpurkuun tai jopa viemään pitsaa asemiehille ja panttivangeille neuvottelutilanteessa, kirjoittaa turvallisuusasiantuntija Peter W. Singer uutiskanava CNN:n artikkelissa.

Dallasin ammuskelussa kuoli viisi poliisia ja seitsemän haavoittui. Ammuskelussa loukkaantui myös kaksi siviiliä.

Pääepäillyksi on nimetty Johnson, joka oli 25-vuotias Afganistanin sodan veteraani. Hänen kotoaan löytyi iso asevarasto ammuksineen, pommin tekovälineitä  ja päiväkirjamerkintöjä, jotka osoittivat hänen suunnitelleen iskua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme