Mainos
Mainos

Tällaisessa vankilassa sukellusvenemurhasta epäilty Peter Madsen istuu tutkintavankeuttaan

Ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta syytetty tanskalaiskeksijä Peter Madsen on pian viettänyt 50 päivää tutkintavankeudessa noin seitsemän neliön sellissä Vestre Fængselin vankilassa Kööpenhaminassa, kertoo ruotsalaisjulkaisu Expressen.

Keksinnöillään Tanskassa tunnetuksi tullut 47-vuotias Madsen on pian viettänyt 50 vuorokautta vankeudessa. 

Madsenin mukaan ruotsalaistoimittaja Kim Wall kuoli painavan luukun pudottua auki ja osuttua Walliin sukellusveneen noustessa pintaan. Madsen antoi selityksen tapahtumista murhaoikeudenkäynnin syyttäjälle.

Wallin tarkoituksena oli kirjoittaa lehtijuttu keksijästä ja tämän itse rakentamasta sukellusveneestä.

Madsen on tanskalaisjulkaisu BT:n tietojen mukaan vankilassa eristyksissä. BT:n mukaan on kuitenkin epävarmaa, johtuuko eritystys Madsenin tahdosta vai jonkinlaisesta konfliktista kiven sisällä. 

Muiden vankilassa olevien tavoin Madsenin selli on vaatimaton. 

Sellissään Madsenilla on tv, tuoli, pöytä ja sänky. Expressenin mukaan keksijä saa katsoa tv:tä, mutta niin puhelimen, tietokoneen kuin tabletin käyttö ja säilyttäminen sellissä on kielletty.

Julkaisut kertovat, että Madsenille on sallittu vain muutama henkilökohtainen esine selliin. Henkilökohtaisiin tavaroihin kuuluvat ainakin luonnoslehtiö ja kirjoitusvälineet. 

Vankilassa Madsen on jatkanut työskentelyään erilaisten rakennelmien parissa, jotka täyttivät hänen elämänsä jo lapsuudessa. 

– On viisasta, että hän käyttää aivojansa ja aikaansa johonkin konkreettiseen sen sijaan, että vain kirjaimellisesti istuisi vankilassa rikoksesta, josta häntä syytetään, psykologi Henrik Day Poulsen kertoo BT:n mukaan. 

Madsenin luona Vestre Fængselin vankilassa on vieraillut ainoastaan hänen vaimonsa ja lakimiehensä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme