Mainos
Mainos

Tällaisiin henkilöihin EU:n pakotteet kohdistuvat

EU päätti eilen asettaa sanktioita yhteensä 21 venäläiselle ja ukrainalaiselle. 

Euroopan unionin Krim-pakotelistalla ovat muun muassa Venäjän Mustanmeren laivaston ja sekä Venäjän eteläisen ja läntisen sotilaspiirin komentajat.

Poliitikoista pakotteiden kohteeksi on otettu venäläisiä kansanedustajia.

Joukossa ei ole ministereitä tai parlamentin puhemiehiä.

Varojen jäädyttämistä ja matkustusrajoituksia koskevat EU-pakotteet kohdistuvat Krimin alueella muun muassa itsehallinnon pääministeriin ja Sevastopolin kaupunginjohtajaan.

Myös Yhdysvallat on julkaissutn omia pakotteitaan: Niiden kohteiksi joutuu korkeita poliitikkoja, muun muassa Ukrainan syrjäytetty presidentti Viktor Janukovitsh sekä kaksi Krimin Venäjä-mielisen itsehallinnon johtajaa. 

Liettuan ulkoministerin mukaan sanktiot kohdistetaan ihmisiin, joiden arvioidaan olevan vastuussa Krimin kansanäänestyksestä. EU ei ole tunnustanut sunnuntaisen kansanäänestyksen tulosta.

Sanktiot sisältävät matkustuskieltoja ja varojen jäädytyksiä. Ministerin mukaan EU päättää lisätoimista muutamien päivien sisällä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme