Mainos
Mainos

Tällaista massamurhaaja Breivikin elämä vankilassa on – haastoi Norjan valtion oikeuteen

Yhteensä 77 ihmistä murhannut Anders Behring Breivik syyttää norjalaisviranomaisia epäinhimillisestä kohtelusta.

Tapauksen yhteydessä julkisuuteen tulleet dokumentit paljastavat yksityiskohtia siitä, minkälaista 21 vuoden tuomion saaneen Breivikin elämä vankilassa on .

Asiasta kertoo Sky News.

Dokumenttien perusteella Breivikillä on pääsy kolmeen selliin. Yhdessä hän asuu, toisessa voi opiskella ja kolmas on kuntoilua varten. Breivikillä on mahdollisuus käyttää televisiota, pelikonsolia ja tietokonetta.

"Kärsinyt eristyksestä"

Skienin vankilaan sijoitettu massamurhaaja ei saa olla missään tekemisissä toisten vankien kanssa tai tavata vieraita. Hän on kuitenkin tekemisissä vankilan henkilökunnan kanssa. 

Breivik on nosti jo aikaisemmin syyteen Norjan valtiota vastaan”epäinhimillisestä” ja ”alentavasta” kohtelustaan.

Kuuleminen järjestetään tässä kuussa. Breivikin mukaan hänen olonsa rikkovat Euroopan ihmisoikeussopimusta. Ei ole vielä varmaa, saako Breivik itse olla läsnä kuulemisessa. 

Breivikin asianajajan mukaan hänen asiakkaansa on selvästi kärsinyt eristyksestä.

Viranomaisten mukaan Breivikin kontakteja ulkomaailmaan on rajoitettava, jotta hän ei pysty olemaan yhteydessä ääriryhmiin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme