Mainos
Mainos

Talli sytytettiin tahallaan tuleen – omistajat ryntäsivät pelastamaan hevosiaan henkensä uhalla

Naiset päättivät pelastaa hevosensa liekehtivästä tallista hinnalla millä hyvänsä.

Kolme hevosta jäi loukkuun palavaan talliin Länsi-Yorkshiressä Englannissa. Omistaja epäilee, että talli sytytettiin tuleen tarkoituksellisesti.

Dramaattisesta tilanteesta huolimatta kaikki kolme hevosta saatiin ulos tallista vahingoittumina. Tallista löytyi myöhemmin sytytysnestettä sisältänyt kanisteri.

– Miten joku voi katsota eläimiä silmiin, sytyttää heinät, lukita hevoset talliin ja kävellä pois jättäen ne palamaan?

– En pysty sanoin kuvailemaan tunteitani. Tekijöiden on täytynyt olla täynnä vihaa, omistaja Lynne Holbrook, 55, sanoo.

Vaikka hevoset selvisivät tilanteesta vammoitta, ovat ne omistajan mukaan edelleen hyvin hermostuneita. Nyt hevoset ovat viettäneet kaikki yönsä ulkona.

Lynnen omistamaan talliin kohdistunut isku ei ollut ensimmäinen laatuaan.

– Viisi pienempää tallia on poltettu lähialueelta lyhyen ajan sisällä.

– Emme tiedä, liittyvätkö nämä tapaukset toisiinsa, sen saa poliisi selvittää, nainen jatkaa.

Tapahtumasarja sai alkunsa, kun Lynnen ystävän tytär huomasi tulipalon mennessään antamaan hevosille aamuruokaa. Onneksi palo ei ollut ennättänyt vielä levitä tallin kaikkiin osiin.

– Joku oli asetellut heinää tallin jokaisen oven eteen, kastellut ne sytytysnesteellä ja tuikannut tuleen, nainen päivittelee.

Lynnen mukaan myös tallin ovet oli teljetty huolellisesti ja suuri heinäpaali oli pyöritelty maton tavoin auki talliin ja sytytetty tuleen.

Naiset yrittivät itse sammuttaa paloa vesiämpäreiden ja -letkun avulla ennen palokunnan saapumista. He eivät myöskään arkailleet, vaan päättivät ripeästi itse pelastaa hevosensa liekkien keskeltä. Liekit kävivät niin polttavina, että jopa Lynnen kengänpohjat sulivat.

– Palokunta saapui melko nopeasti paikalle ja he olivat hieman yllättyneitä nähdessään minut hevoseni kanssa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme