Mainos
Mainos

Tallink Siljan henkilöstöpomon puhe raiskauksista kuohuttaa: "Tämä tutkitaan"

Laivayhtiö Tallink Siljan henkilöstöjohtajan kommentit laivoilla tapahtuneisiin raiskauksiin liittyen kuohuttavat.

Laivoilla ilmoitettujen raiskausten määrä on kasvanut merkittävästi. AS Tallink Gruppin henkilöstöjohtaja Vahur Ausmeesin  kommentti syyllistää tilanteesta naisia. Hän totesi ruotsalaisen TV4-kanavan Kalla Fakta -ohjelmassa, että "naisten on mietittävä kuinka paljon he juovat alkoholia, sillä he tietävät mihin se voi johtaa".

Dagens Nyheter kertoo Tallink Siljan laatimasta lehdistötiedotteesta, jossa todetaan yhtiön ymmärtävän täysin, että lausunto herättää voimakkaita tunteita.

Tallink Siljan Ruotsin toimitusjohtaja Kadri Land kertoo Dagens Nyheterille, että yhtiö ei ole Ausmeesin kommenttien kannalla.

– Tämä on hyvin surullista ja mahdotonta hyväksyä. Me tulemme tutkimaan tätä sisäisesti, toteaa Land.

Landin mukaan Tallink Silja tekee jo nyt yhteistyötä poliisin ja viranomaisten kanssa, jotta kaikenlaista laivoilla tapahtuvaa väkivaltaa saataisiin vältettyä.

– Kaikkien matkustajien täytyy tuntea olonsa turvalliseksi. Jos he eivät tunne oloaan turvalliseksi, me menetämme heidän luottamuksensa.

Landin mukaan tarpeen vaatiessa laivoilla olevien vartijoiden määrää voidaan lisätä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme