Mainos
Mainos

Tallinnaan harkitaan Tukholman tapaista ruuhkamaksua

Ruuhkat Tallinnassa ovat pahentuneet Viron autokannan kasvaessa.

Tallinnaan harkitaan samantapaista ruuhkamaksua kuin mitä Tukholmassa on kokeiltu, kertoo päivän Postimees-lehti.. Kaupungin johto aikoo keväällä käydä myös paikan päällä tutustumassa Tukholman kokemuksiin.

- Emme halua olla jonain päivänä tilanteessa, jossa liikenne seisoo totaalisesti, eikä kaupunki ole tehnyt asialle mitään, varakaupunginjohtaja Janus Mutli sanoi Postimeehelle.

Mutlin mukaan Tallinnassa tutkitaan myös muita keinoja hillitä ruuhkia, jotka pahenevat sitä mukaa kun Viron autokanta kasvaa. Yksi konsti olisi rakentaa sisääntuloteiden varsille pysäköintialueita, joilta olisi nopea joukkoliikenneyhteys keskustaan.

Ruuhkamaksuihin suhtaudutaan periaatteessa myönteisesti myös Viron talous- ja viestintäministeriössä. Liikennetutkimuksia tekevän insinööritoimiston edustaja sen sijaan arvioi Postimeehelle, ettei ruuhkamaksuille ole Tallinnassa mitään tarvetta ainakaan vielä 5-10 vuoteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme