Mainos
Mainos

Tallinnan hyllytetty kaupunginjohtaja saapui kuulemaan syytteet rahanpesusta, kavalluksesta ja lahjusten ottamisesta

Tallinnan hyllytetty kaupunginjohtaja Edgar Savisaar on saapunut oikeuteen kuultavaksi syytettynä lahjusten vastaanottamisesta, rahanpesusta, kavalluksesta ja kielletyn lahjoituksen vastaanottamisesta keskustapuolueelle.

Samoista rikoksista on syytettynä myös useita muita henkilöitä sekä keskustapuolue itse. Savisaar on Viron keskustapuolueen entinen puheenjohtaja.

Savisaarin osallistumisesta oikeudenkäyntiin päätettiin vasta kesäkuun alussa, kun lääketieteellinen komitea päätti, että hyllytetty kaupunginjohtaja pystyy tulemaan kuultavaksi terveydentilastaan huolimatta.

Savisaarta edustava lakimies kyseenalaisti Savisaarin lääketieteellisen tutkimuksen ja sanoi, ettei tämän terveydentila kestä pitkiä istuntoja.

Savisaar on kuulunut Viron politiikan ykkösketjuun 1980-luvulta asti ja toiminut muun muassa pääministerinä. Hän johti keskustapuoluetta 1991–1995 ja 1996–2016.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme