Mainos
Mainos

Tallinnan patsasviikonloppu sujui häiriöittä

Tallinnassa patsasmellakoiden vuosiviikonloppu kului ilman häiriöitä. Poliisin mukaan pääkaupungissa oli yhtä rauhallista kuin tavallisena viikonloppuna. Myöskään muualta Virosta ei raportoitu vuosipäiviin liittyneitä ongelmia.

Tänään venäjänkielisten Yövartio-järjestö järjesti vielä toisen mielenilmauksen. Tallinnan Linnahallille kokoontui banderolleineen vain joitain kymmeniä ihmisiä. Eilen Kanutiaedan puiston kokoontumiseen otti osaa satakunta ihmistä.

Myöhään eilisiltana muistettiin Tatari-kadulla vuosi sitten kuoliaaksi puukotettua Dmitri Ganinia. Kourallinen ihmisiä laski surmapaikalle kynttilöitä ja kukkia. Samainen joukko vietti aikaa illalla myös Pronssisoturi-patsaan alkuperäisellä paikalla Tonismäellä.

Pronssisoturin juurelle Tallinnan sotilashautausmaalle oli iltaan mennessä käyty laskemassa paljon neilikoita ja kynttilöitä. Poliiseja oli kaduilla näkyvillä normaalia enemmän.

Kaksi yötä kestäneistä patsasmellakoista tuli viikonloppuna kuluneeksi tasan vuosi. Aljoshan juurelle laskettiin neilikoita ja ruusuja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme