Mainos
Mainos

Tallinnan suunnittelemissa viinarajoituksissa yllättävä porsaanreikä

Tallinnan kaupunki suunnittelee kieltävänsä alkoholin myynnin pienissä kaupoissa ja esimerkiksi huoltoasemilla tulevana keväänä. Viron valtiovarainministeriö muistuttaa kaupunkia, että kiellosta olisi hyvä ilmoittaa EU-komissiolle ja muille jäsenmaille.

Pahimmassa tapauksessa kieltoja ei voida saattaa voimaan, jos ilmoitus syystä tai toisesta unohtuu.

Ministeriö muistuttaa Tallinnan kaupunkia, että puotien neliöihin perustuvista myyntirajoituksista tulisi ilmoittaa komissiolle viimeistään kolmea kuukautta ennen niiden voimaantuloa. Asiasta kirjoittaa Postimees-lehti.

Alkoholin myynti aiotaan lopettaa Tallinnassa kokonaan sellaisissa pikkukaupoissa ja kivijalkapuodeissa, joiden pinta-ala on alle 150 neliömetriä.

Valtiovarainministeriön mukaan ilmoituksen tekemättäjättäminen ei automaattisesti tarkoita Tallinnan kaupunginhallituksen päätösten kumoutumista.

Ilmoituksen tarkoituksena on antaa Virossa toimivien toisten EU:n jäsenmaiden yrityksille tai yrittäjille mahdollisuus reagoida tarpoeen tullen muuttuviin säännöksiin.

Sunnuntait kuivana

Tallinnan kaupunginhallitus päätti marraskuun alussa myös, että alkoholin myynti Tallinnan kaupoissa kielletään sunnuntaisin, ja ravintoloissakin sunnuntaina keskiyöstä maanantaiaamun kello kymmeneen asti.

Kielto astuu voimaan maaliskuun ensimmäisellä viikolla ja on voimassa puolisen vuotta.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot