Mainos
Mainos

Tallinnassa marssittiin homojen ja lesbojen puolesta

Tallinnassa on vietetty tänään Pride-tapahtumaa, jonka tarkoituksena on tukea seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisoikeuksia.

Kaksi vuotta sitten Tallinnan Pride-marssiin kohdistui räikeää väkivaltaa, mutta tällä kertaa Pride järjestettiin vapaamuotoisena tapahtumana, jonka kukin sai kävellä haluamassaan paikassa.

Virossa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien syrjintä on yhä yleistä verrattuna muihin EU-maihin. Tuoreimmassa eurobarometrissä vain yksi seitsemästä virolaisesta tuntee homon tai lesbon, kun taas EU:n keskiarvo on yksi kolmesta. Lisäksi monet kokevat seksuaalisen suuntautumisensa takia syrjintää jopa oman perheen piirissä, mutta myös työpaikoilla ja ystävien kesken. Vielä kuusi vuotta sitten yli puolet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvista virolaisista ilmoitti salaavansa suuntautumisensa.

Viron ihmisoikeusaktivistit ovat pettyneet maan parlamenttin, joka toukokuussa hylkäsi yhdenvertaisuuslain, joka olisi laajentanut syrjinnän suojaa mm. terveys- ja opetuspalveluihin.

Suomalaiset ovat halunneet tukea virolaisia ja siksi tänään on marssittu myös Espoossa. Espoo Pride -tapahtuman järjestivät opiskelijajärjestöt Opiskelijavinokkaat ry ja Teekkarilesbojen ja homopolyteknikkojen yhdistys Telehpy.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme