Mainos
Mainos

Talojen raunioista kuuluu huutoa Italiassa: Pelastustyöntekijät kaivavat paljain käsin eloonjääneitä

Italian 6,2 magnituden maanjäristyksessä on kuollut ainakin 38 ihmistä. Uutistoimisto Reuters kertoo, että pelastustyöntekijöiden mukaan pahimmin kärsineiden kylien raunioista kuuluu ihmisten avunhuutoja.

Pelastustoimet ovat uutistoimistojen mukaan alkaneet hitaasti, ja raunioita on raivattu kaivinkonein, lapioin ja käsin. Italian armeijan kerrotaan mobilisoineen raskasta pelastuskalustoaan ihmisten auttamiseksi.

Accumolin pikkukaupungin pormestari Stefano Petrucci sanoi aamulla, ettei hänen kaupunkiaan ole enää lainkaan. Pikkukaupunki on pahoin tuhoutunut: loukkaantuneita on kuljetettu ambulansseilla sairaalaan.

Lisäksi omaiset ovat epätoivoisesti etsineet mahdollisia eloonjääneitä raunioista. 65-vuotias mies kertoo Reutersin haastattelussa, ettei ole koskaan kokenut mitään vastaavaa.

– Pientä tärinää kyllä, mutta ei mitään tällaista. Tämä on katastrofi, hän pudistaa päätään.

Ensimmäisiä maanjäristyksen uutisoituja uhreja olivat uutistoimisto Reutersin mukaan vanhempi pariskunta, joka löydettiin romahtaneesta kodistaan Pescarassa Trontossa. Heidän kotinsa sijaitsee noin 16 kilometriä maanjäristyksen keskuksesta. Myös nelihenkinen perhe, jossa nuorin lapsi oli vasta 8 kuukautta, vanhempi 9 vuotta, oli myös ensimmäisten kuolleiksi ilmoitettujen joukossa Accumolin kaupungissa. 

Pahimmista tuhoista on raportoitu juuri Accumolin ja Amatricen pikkukaupungeista. Amatricen kaupunkinjohtaja Sergio Pirozzi sanoi, että kolmeneljäsosaa kaupungista on tuhoutunut.

– Meillä on lomakausi ja täällä oli jo paljon nuoria ylihuomisen kaupunkifestivaalin takia, kertoi Amatricessa asuva Giancarlo. Hänellä oli ulkona yllään vain alusvaatteet.

Voimakas maanjäristys on aiheuttanut tuhoa muissakin kaupungeissa ja kylissä Keski-Italiassa.

Italian pääministeri Matteo Renzi on luvannut vierailla maanjäristyalueella myöhemmin tänään. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme