Mainos
Mainos

Talous syöksyy ja ruumisluku nousee USA:ssa

Erilaiset ampumavälikohtaukset ja verilöylyt ovat vaatineet Yhdysvalloissa viimeisen kolmen viikon aikana jo lähes 50 ihmisen hengen.

Maaliskuun alussa työtön mies ampui Alabamassa äitinsä, isoäitinsä ja kahdeksan muuta ihmistä.

Seuraava joukkosurma sattui kuun lopussa Kalifornian Piilaaksossa, jossa kuusi ihmistä tekijä mukaan luettuna saivat surmansa ammuskelussa. Muutaman päivän kuluttua tästä raskaasti aseistautunut mies ampui kahdeksan ihmistä hoivakodissa Pohjois-Carolinassa.

Huhtikuun alku on jatkunut murheellisena.

Viime perjantaina parikymppinen työtön aasialaismies ampui 13 ja itsensä maahanmuuttajien palveluskeskuksessa New Yorkin osavaltiossa.

Seuraavana päivänä sattui kaksi verilöylyä: Pittsburghissa 23-vuotias mies ampui kotonaan kolme poliisia ja Grahamissa lähellä Seattlea vaimonsa jättämä mies ampui viisi lastaan ja itsensä.

"Menetykset suistavat harkitsemattomiin tekoihin"

Kriminologi Jack Levin Northeastern Universitystä Bostonista löytää syyn lukuisiin ampumistapauksiin syöksykierteeseen joutuneesta Yhdysvaltain taloudesta.

- Joukkosurmaaja on usein kohdannut katastrofimaisen menetyksen. Se on joukkosurmien ja laman yhteys, hän sanoo uutistoimisto AFP:lle.

Hänen mukaansa viimeisen kuukauden sisällä Yhdysvalloissa tapahtuneiden joukkosurmien laukaisevina tekijöinä ovat olleet työpaikan menetys, rahahuolet tai ihmissuhteen kariutuminen.

- Menetykset suistavat harkitsemattomiin tekoihin, hän sanoo.

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme