Mainos
Mainos

Talouskriisi leikkaa kauneuskirurgian suosiota USA:ssa

Jonot plastiikkakirurgien vastaanotoille alkavat olla historiaa Yhdysvalloissa.

Talouskriisi on ajanut ryppyjään silottelevat ja ikuista nuoruutta halajavat amerikkalaiset odottamaan parempia aikoja. Erityisen rajussa laskussa on hintavien leikkausten määrä. Kevyemmät ja edullisemmat hoidot, kuten Botox-piikit, pitävät yhä pintansa.

Vielä keväällä alan odotukset olivat korkealla. Viime vuonna operaatioiden määrä oli reippaassa kasvussa vuoteen 2006 verrattuna, ja sama vauhti näytti jatkuvan tänäkin vuonna.

Äkkipysäys tuli alkusyksyn aikana. Sen jälkeen operaatioiden määrä on laskenut arviolta jopa kolmanneksella.

- Potilaat epäröivät, lykkäävät ja peruuttavat vastaanottoaikojaan ja leikkauksiaan, valitti Yhdysvaltain kosmetiikkakirurgien järjestön johtaja Steven Hopping Usa Today -lehdessä.

Leikkausten määrä selvässä laskussa

Joissakin kyselyissä yli 60 prosenttia plastiikkakirurgeista on kertonut leikkausten kysynnän vähentyneen merkittävästi.

- Useat potilaat harkitsevat ensin mittavia leikkauksia. Sitten he valitsevat kuitenkin esimerkiksi Botox-piikin, koska se on edullisempi, kuvaili Usa Todaylle tohtori Hema Sundaram.

Ilmeryppyjä tasoittavat Botox-piikit maksavat noin 300-500 euroa kappaleelta. Samassa hintaluokassa ovat erilaiset ryppytäytteet ja ihohionnat. Varsinaisia kosmeettisia leikkauksia ei saa alle tuhannella eurolla.

Yhdysvalloissa rasvaimusta saa pulittaa halvimmillaan noin 2000 euroa. Rintaoperaation hinta liikkuu yleensä 3 500-10 000 eurossa, kun taas kasvojen kohotuksesta saa maksaa 6 000-25 000 euroa.

Jotkut plastiikkakirurgit väittävät, että suuntaus laajoista leikkauksista kevyempiin operaatioihin alkoi jo ennen taloustaantumaa. Heidän mukaansa asiakkaat haluavat nykyisin lievempiä toimenpiteitä, koska ne eivät vaadi nukutusta eikä pitkää toipumisaikaa.

Amerikkalaiset käyttivät kauneuskirurgiaan vuonna 2007 yli 13 miljardia dollaria, eli yli 10 miljardia euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme