Mainos
Mainos

Talouskriisin seuraus tämäkin: Kreikka peittyy savusumuun

Kreikan hallitus on tänään kieltäytynyt laskemasta lämmitysöljyn verotusta savusumuongelman ratkaisemaksi.

Savusumun määrä muun muassa Ateenan yllä on noussut rajusti, ihmisten turvautuessa polttopuihin halvemman lämmön lähteenä.

–Hinnan laskeminen ei ole ratkaisu (savusumuongelmaan), talousministeri Yannis Stournaras totesi joulupäivänä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Lehdistötilaisuuteen osallistuivat myös terveysministeri Adonis Georgiadis ja ympäristöministeri Yiannis Maniatis.

Talouskriisin kurittamat kreikkalaiset ovat hylänneet yhä suuremmassa määrin öljyn lämmityksen lähteenä energian hinnan noustua voimakkaasti veronkorotusten myötä.

Kasvava polttopuihin turvautuminen on näkynyt sankkana savusumuna Ateenan ja muiden suurten kaupunkien yllä.

Muun muassa Ateenan pohjoisosien lähiöissä haitallisten hiukkasten määrä ilmassa oli koko viikonlopun kaksinkertainen normaaliin lukemaan ja lähestynyt hälyttävänä pidettyä rajaa.

Ministerit ovat kehottaneet ihmisiä hyödyntämään lämmitysöljylle tarjolla olevia tukia sekä ilmaista sähköä, jota on tarjolla pienituloisille.

Maanantaina terveysministeriö viimeisteli suunnitelman, jonka mukaan vähätuloisille kotitalouksille tarjotaan ilmaista sähköä, kun savusumun määrä ylittää turvarajat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme