Mainos
Mainos

Tältä näyttää Norjaan rakennettava maailman ensimmäinen laivatunneli

Norjaan rakennetaan maailman ensimmäinen laivatunneli. Tunnelin avulla halutaan auttaa kauppalaivoja navigoimaan vaarallisella ja myrskyisellä Stadin merialueella.

Tunnelin rakennustöiden on Caters News -uutistoimiston mukaan määrä alkaa ensi vuoden alussa. Vajaan kahden kilometrin pituinen tunneli louhitaan vuonosta vuonoon ja sen tieltä räjäytetään 7,5 miljoonaa tonnia kalliota.

Tekniikka ja Talous -lehden mukaan tunnelin toivotaan onnettomuuksien välttämisen lisäksi parantavan kuljetusten tehokkuutta ja tekevän muustakin laivareitistä suojaisamman. Stadin merellä on paljon karikkoja ja hankalia merivirtoja.

Tunnelin hinta-arvio on 2,3 miljardia Norjan kruunua, eli noin 255 miljoonaa euroa.

Tunnelia voivat käyttää niin matkustaja-alukset, rahtilaivat kuin moottorikäyttöiset vapaa-ajan aluksetkin.

Tunnelin ulkopuolisissa rakenteissa varaudutaan myös turisteihin. Suuaukon kohdalle on tarkoitus rakentaa kävelyreitti ja kahvila.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot