Mainos
Mainos

Tältä näyttää Ruotsiin nouseva Facebook-jätti

Ruotsin Luulajaan nousee parhaillaan ensimmäinen Yhdysvaltain ulkopuolinen Facebookin palvelinkeskus. Rakennustyöt ovat hyvällä mallilla ja ensimmäisen hallin on määrä valmistua ensi vuonna. MTV3:n uutiset sai ensimmäisiä kuvia rakennustyömaalta.

Koko investoinnin on arvioitu maksavan 300-500 miljoonaa euroa. Luulajan kanssa keskuksen sijoituspaikasta taisteli myös Östersundin kunta.

Myös Ruotsin hallitus tukee jättimäistä datahanketta ja on myöntänyt yli 10 miljoonaa euroa investointitukea.

Yhteensä jättimäisiä konehalleja rakennetaan kolme, ja niiden on määrä palvella yli 800 miljoonaa sivuston käyttäjää. Hallit kuluttavat sähköä pienen kaupungin verran ja niistä ulos puhallettavan ilman on arvioitu lämmittävän lähiympäristöään joillakin asteilla.

Facebookin päätöstä rakentaa Luulajaan on selitetty muun muassa pohjoisen viileällä ilmastolla. Hallien rakentaminen ei ole saanut kuitenkaan täysin varauksetonta vastaanottoa Ruotsissa. Porsön alueen asukkaat ovat huolissaan läheisen lintujärven vuoksi. Järvi on luonnonsuojelualuetta. Asukkaiden mielestä hallit voivat esimerkiksi nostaa lämpötilaa lintujen asuma-alueella.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme