Mainos
Mainos

Talvi ryöpsähti Itävaltaan kertaheitolla

Viikonlopun aikana Alpeilla on satanut lunta jopa 150 senttimetrin verran. Meteorologien mukaan tällaista talventuloa ei ole koettu kymmeniin vuosiin.

Itävaltaan on tullut talvi kinoksineen yllättävän varhain ja yllättävän rajulla tavalla. Alpeilla lunta tuprutti viikonvaihteessa ennätysmäiset 150 senttimetriä. Sankka lumentulo ja kova tuuli aiheuttivat lumivyöryvaaran, ja laskettelijoita kehotettiin pysyttelemään visusti merkityillä laskettelurinteillä.

Säätieteilijöiden mukaan näin rajua talventuloa ei ole koettu kymmeniin vuosiin.

Lechin ja Zürsin hiihtokeskukset olivat lähes vuorokauden eristettyinä, kun lumikinokset tukkivat paikkakunnille johtavat tiet, kertoo uutistoimisto APA. Vasta tänään iltapäivällä tiet olivat jälleen ajokunnossa.

Vuoristoteillä autoilijoiden oli käytettävä lumiketjuja. Liukkailla teillä ei onnettomuuksilta vältytty: ainakin kaksi itävaltalaista kuoli viikonvaihteessa liikenneonnettomuuksissa.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme