Mainos
Mainos

Talvimyrsky jatkaa Kiinan riepottelua

Itä- ja Etelä-Kiinassa on viime aikoina pyryttänyt raskaasti lunta, mikä on aiheuttanut liikennekaaoksen ja vaatinut lukuisia kuolonuhreja.

Epätavallisen rajut talvimyrskyt piinaavat edelleen Itä- ja Etelä-Kiinaa. Lumimassat ovat katkoneet teitä sekä sähkölinjoja ja romahduttaneet kattoja.

Huono keli on viivästyttänyt hiilikuljetuksia, mikä on pahentanut kylmän sään aiheuttamaa energiapulaa: laajoja sähkökatkoja on ollut yli puolessa Kiinan maakunnista, ja monet teollisuusyritykset ovat joutuneet keskeyttämään tuotantonsa.

Tänään sattui lisäksi vakava liikenneonnettomuus, kun bussi suistui jäiseltä tieltä syvään rotkoon Lounais-Kiinassa Guizhoun maakunnassa. 25 ihmistä kuoli. Lisäksi yli 20 ihmisen arvioidaan kuolleen muissa pyryjen aiheuttamissa turmissa.

Pääministeri Wen Jiabao vieraili myrskyn koettelemassa Hunanissa. Luonnonolot näyttivät Wenillekin voimansa, sillä hänen koneensa piti laskeutua viereiseen Hubeihin, koska lumi ja jää estivät lennot Hunanin tärkeimmälle lentokentälle.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme