Mainos
Mainos

Tämä halailukuva ex-liittokanslerista pöyristyttää Saksassa

Saksassa on noussut suuri kohu tuoreesta kuvasta, jossa maan entinen liittokansleri Gerhard Schröder halaa Venäjän presidentti Vladimir Putinia.

Kuva on otettu eilen Pietarissa, minne Schröder saapui juhlimaan 70-vuotissyntymäpäiviään.

Useat saksalaistiedotusvälineet ja poliitikot ovat pitäneet pöyristyttävänä sitä, että Schröder veljeilee Putinin kanssa tilanteessa, jossa EU:n ja Venäjän suhteet ovat pahasti tulehtuneet. Viimeksi tänään EU tiukensi pakotteita Venäjää vastaan Ukrainan kriisin vuoksi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung -lehdessä hämmästellään kuvaa, jossa Putin halailee nauravaa  Schröderiä tsaarinaikaisen palatsin edustalla.

-Tämä näyttää kaamealta tämänhetkisessä tilanteessa, jossa saksalaissotilaita on fanaattisten Putin-ihailijoiden panttivankeina, todetaan lehdessä.

Spiegel Online -lehdessä todetaan puolestaan, että “entinen liittokansleri on nähtävästi unohtanut, että tämän tulee yhä entisenä Saksan hallituksen johtajana käyttäytyä kunnioittavasti maataan kohtaan.”

Putin ja Schröder tiedetään läheisiksi ystävyksiksi. Schröder on saksalais-venäläisen kaasuyhtiö Nord Streamin johtokunnan puheenjohtaja. Venäjän valtio-omisteisen Gazprom-yhtiön kaasu kulkee Nordstreamin putkia pitkin Saksaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme