Mainos
Mainos

Tämä kadonneesta ruotsalaistytöstä tiedetään: Hansikas löytynyt, tunnelista kuului huutoja

Lidköpingin kaupungin läheisessä kylässä Länsi-Götanmaalla katosi viime sunnuntaina 17-vuotias ruotsalaistyttö Lisa Holm. 

Lisa työskenteli sunnuntaina kahvilassa Blombergin pikkukylässä. Hän sulki kahvilan kolmen työkaverinsa kanssa iltakuudelta ja jäi Aftonbladetin mukaan viimeisenä paikalle, kun kahvila oli siivottu päivän päätteeksi. Se oli viimeinen kerta, kun Lisa nähtiin.

Klikkaamalla karttaan merkittyjä pisteitä näet, mistä Lisan katoamiseen liittyvät löydöt on tehty.

Tyttö lähetti isälleen kello 18.23 tekstiviestin, jossa kertoi olevansa lähdössä töistä. Häntä ei kuitenkaan kuulunut kotiin edes kahdeksalta, vaikka kotimatkan Skovdeen pitäisi kestää vain 50 minuuttia.

Isä alkoi huolestua.

– Tyttöä on kuvailtu hyvin käyttäytyväksi ja kiltiksi eikä ollut hänen tapaistaan kadota tai karata yllättäen, poliisin tiedottaja Christer Fuxborg on sanonut.

"Kaikki epäilevät, että hänet on kaapattu"

Isä ajoi Lisan työpaikan luo ja löysi sen ulkopuolelta tytön pysäköidyn skootterin avaimet vielä virtalukossa. Skootterin vierestä löytyi laukku, jossa oli häneen tavaroitaan. Mopokypärää tai matkapuhelinta ei löytynyt.

Katoamisilmoitus tehtiin poliisille sunnuntaina puoli kymmeneltä. Tapausta tutkitaan vapauden riistona tai kidnappauksena.

– Olemme keskustelleet vanhempien, työtoverien sekä tytön ystävien kanssa ja kaikki epäilevät, että hänet on kaapattu vastoin omaa tahtoaan, kertoo Fuxberg.

Etsinnät aloitettiin maanantaina koirapartioiden ja helikopterien voimin ja myös armeija on osallistunut etsintöihin. Poliisi on kuulustellut yli sataa ihmistä katoamiseen liittyen.

Alueen asukkaat kuulleet huutoja

Heti maanantaina lähellä Lisan työpaikkaa sijaitsevasta ladosta löydettiin hansikas, jonka tytön vanhemmat vahvistivat kuuluvan hänelle. Ladosta löytyi myös kassakuitti, joka on läheisestä kaupasta. Myöhemmin alueelta löydettiin matkapuhelimen osia.

Tytön tavaroita on löytynyt myös läheisen kirkon alueelta. Poliisi on eristänyt työpaikan lähellä kulkevan hiekkatien, josta Missing Persons -järjestön jäsenet olivat löytäneet oletettavasti tytölle kuuluvan esineen. Esineestä otetun DNA-testin tuloksia odotellaan parhaillaan

Paikallislehden mukaan etsintöjä on laajennettu myös läheiseen tunneliin. Alueen asukkaat olivat kuulleet tunnelin suunnalta huutoja.

Juttua muokattu: korjattu Lidköpingin nimi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme