Mainos
Mainos

Kuva itkevästä pakolaisisästä pysäytti – kuvaaja kertoo taustoista

Saksalaisvalokuvaajan ottama kuva syyrialaisesta perheestä saapumassa Kosin saarelle on jaettu sosiaalisessa mediassa satoja tuhansia kertoja. Valokuvaaja Daniel Etter sanoo, että hetki, jona hän otti kuvan rannalle pelastuneesta perheestä, on hänen uransa koskettavin.

Valokuvaaja Etter kertoo Guardian-lehdelle olleensa kolmena aamuna peräkkäin kuvaamassa maahan pyrkijöitä New York Times -lehdelle.

– Tämän perheen vene ei mitenkään eronnut muista veneistä, jotka olivat saapuneet. Mutta tämä yksi kuva aiheutti sellaisen reaktion, jota en koskaan olisi voinut kuvitellakaan. 

– Kuva, jossa isä itkee ja pitää tytärtä sylissään, on jaettu satoja tuhansia kertoja sosiaalisessa mediassa. Isän tuska on tallentunut siihen.

– Olen saanut paljon haastattelupyyntöjä, ja saan jatkuvasti viestejä tuntemattomilta.

– Minulla oli kiire saada kuvat lehteen, ja en ole sen koommin kuullut perheestä. Nyt toivon, että olisin viettänyt enemmän aikaa heidän kanssaan, oppinut tuntemaan heitä enemmän. Mutta loppujen lopuksi, se hetki kun näin heidät rannalla, kertoi minulle enemmän kuin sanat pystyvät koskaan kertomaan, sanoo Ettel.

Kuva julkaistiin alun perin New York Timesissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme