Mainos
Mainos

Nizzan hyökkääjän nimi julki: Työskenteli tavarakuskina, taustalla väkivaltarikoksia

Uutistoimisto AFP:n mukaan viranomaiset ovat nyt varmistuneet, että kuorma-autosta löytyneet henkilöllisyyspaperit kuuluivat auton kuljettajalle ja iskun toteuttajalle. 


Ranskalaislehti Nice-Matinin mukaan hyökkääjä oli 31-vuotias, ranskalais-tunisialainen Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Lehden mukaan hän olisi työskennellyt tavarakuskina. Hänellä ei tiedettävästi ollut terrorismikytköksiä eikä hän ollut turvallisuuspalveluiden seurannassa. Hänen kerrotaan asuneen Nizzassa.

Poliisi tunsi miehen ennalta. Hänellä oli kontollaan väkivaltarikoksia jo ennen Nizzan hyökkäystä, kertovat poliisilähteet. Hänellä on ranskalaismedian mukaan Ranskan ja Tunisian kaksoiskansalaisuus. 

Hyökkäyksessä käytetty kuorma-auto oli vuokrattu ja autosta löytyi tekoaseita. Poliisi ampui hyökkääjän, kun hyökkääjä oli ensin avannut tulen poliisia kohti.

Nizzassa kuoli 84 ihmistä ja loukkaantui kymmeniä, kun kuorma-auto ajoi keskelle väkijoukkoa Ranskan kansallispäivän juhlissa. Valkoinen kuorma-auto ajoi kovaa vauhtia Promenade des Anglaisin puistokatua pitkin ihmisjoukossa jopa kaksi kilometriä.

Ranskan presidentti Francois Hollande on puhunut tapahtuneesta terrori-iskuna.

MTV uutiset lähettää Nizzan iskuista erikoislähetyksen televisiossa. Kello 13 alkava, tunnin kestävä lähetys näkyy MTV3 kanavalla ja Katsomossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme