Mainos
Mainos

"Tämä on kolmas maailmansota taloudellisessa muodossa"

Sadat ihmiset ovat osoittaneet mieltään EU-rakennusten ja presidentin palatsin ulkopuolella Kyproksen pääkaupungissa Nikosiassa. He vaativat hallitusta torjumaan paineen ottaa vastaan lainapakettia.

Euroopan komission toimiston ulkopuolelle oli kokoontunut illalla noin 500 kommunistisen Akel-puolueen jäsentä. He toistivat iskulauseita "Älkää kumartuko, Kyproksen kansa, puolustakaa oikeuksianne" ja "Troikka tulostaa euroja ja ostaa kansoja."

-Tämä on kolmas maailmansota taloudellisessa muodossa, ja me aiomme puolustautua kaikella voimallamme, mielenosoittaja Marina Charalambous sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Osa mielenosoittajista uskoi, että valtio pakotetaan eroamaan eurosta.

Andreas-nimisen protestoijan mielestä EU:n, Euroopan keskuspankin EKP:n ja Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n muodostama troikka välittää vain rahasta.

-Heidän suurin huolenaiheensa on kyproslaiset pankit. Se on vastoin EU:n perusperiaatetta, joka on ihmisten hyvinvoinnista huolehtiminen.

Lisäksi presidentin palatsin liepeillä protestoi noin 200 ihmistä, suurin osa pankkien työntekijöitä.

(MTV3 – AFP – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme