Mainos
Mainos

Tämän miehen keksintökö pelastaa maapallon?

Molekyyligastronomian isä, ranskalainen kemisti Herve This patistaa maailmaa siirtymään kemiallisesti tuotettuun ravintoon. Asiasta kertoo BBC nettisivuillaan.

Thisin mukaan ihmisen jokapäiväinen ruokavalio on mahdollista koota jauheista, öljyistä ja nesteistä, jotka koostuvat pikemminkin ruoan ainesosista kuin perinteisistä raaka-aineista.

Ranskalainen uskoo, että tämä on ratkaisu isoihin maapalloa uhkaaviin vaaroihin, joita ihmiset eivät täysin käsitä.

– On kysymys kaupunkilaistumisesta, politiikasta, taloudesta, ravinnosta – ihan kaikesta. Ihmiset eivät pidä ajatuksestani, mutta en välitä. He tulevat vielä käyttämään sitä, This luottaa.

– Maapallolla on pian 9-10 miljardia ihmistä. Siitä seuraa energia- ja vesikriisi. Ihmiset ymmärtävät, että hävikkiä on vältettävä. Tällä hetkellä jopa 45 prosenttia ruoasta menee pilalle maatilan ja lautasen välisellä matkalla.

This kutsuu ruoanlaittotapaansa Note by Note -keittiöksi, minkä ansioista lautaselle ilmestyy "ruokaa", joka on täysin kemian tuotetta.

– Maatilalla voit tehdä jauheen, eikä se mene pilalle matkalla. 

– Esimerkiksi tomaatit ovat pelkästään vettä. Niiden raahaaminen maailman toiselta puolelta toiselle on täyttä hulluutta, This muistuttaa.

Ranskalaiskemistin kokeilevaa ruoanlaittotapaa suosivat jo nyt maailmankuulut kokit kuten Heston Blumenthal.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme