Mainos
Mainos

Tamilisissit polttivat siviilialuksen Sri Lankassa

Sri Lankassa taistelevat tamilisissit kaappasivat tänään pakolaisten kuljetukseen käytetyn lautan ja sytyttivät sen palamaan. Tamilit tunkeutuivat alukseen ja ottivat sen työntekijät panttivangeiksi Sri Lankan koillisrannikolla aamulla. Kukaan ei haavoittunut tamilien iskussa, sillä sissit ohjasivat yhdeksänjäsenisen miehistön ulos laivasta ennen sen tuhoamista. Matkustajia aluksessa ei tapahtumahetkellä ollut.

Lautta liikennöi saaren pohjoisosassa sijaitsevan Jaffnan niemen ja luoteisen Mannarin alueen välillä. Sri Lankan hallitus oli vuokrannut 250 matkustajalle tarkoitetun lautan yksityiseltä laivayhtiöltä kuljettamaan pakolaisia takaisin Jaffnaan.

Jaffnan niemi oli aikaisemmin tamilien hallussa, mutta hallituksen joukot valloittivat alueen viime vuonna. Tuhannet ihmiset pakenivat tamilien ja hallituksen sotilaiden välisiä taisteluja niemimaalta saaren pohjoisosiin. Nykyään Sri Lankan hallitus kannustaa pakolaisia palaamaan Jaffnaan. Hallituksen mukaan tamilisissit eivät kuitenkaan halua niemimaan elämän asettuvan normaaliin uomiinsa ja ihmisten mukautuvan Sri Lankan hallituksen valtaan.

Viiden tamilialuksen tekemä hyökkäys sattui vain kaksi päivää sen jälkeen, kun Sri Lankan merivoimat upotti tamilisissien laivueen saaren koillisrannikolla. Viranomaisten arvioiden mukaan merivoimien iskussa kuoli ainakin 40 tamilisissiä.

Tamilitiikereiden LTTE-järjestö haluaa perustaa Sri Lankan pohjoisosaan tamilivähemmistölle oman valtion.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme