Mainos
Mainos

Tamilitiikerit tunnustivat johtajansa kuoleman

Sri Lankan vastarintaliike Tamilitiikerit on tänään ensi kertaa myöntänyt, että heidän johtajansa Velupillai Prabhakaran on kuollut. Hallituksen joukot surmasivat sissijohtajan taistelussa viikko sitten.

- Ilmoitamme tänään raskain sydämin ja suuren surun vallitessa, että ylivertainen johtajamme saavutti marttyyrikuoleman taistellessaan Sri Lankan hallitusta vastaan, Tamilitiikerien kansainvälisten suhteiden päällikkö Selvarasa Pathamanathan totesi tiedotteessaan.

Prabhakaranin kuolemasta on liikkunut viikon mittaan ristiriitaista tietoa. Vielä tiistaina tamilit väittivät omilla verkkosivuillaan johtajansa olevan hyvissä voimissa.

Sri Lankan armeija kertoi surmanneensa vastarintajohtajan viime maanantaina. Armeijan mukaan hän kuoli yrittäessään paeta hallituksen saartoringistä.

Nyt tamilisissit väittävät kuitenkin, että Prabhakaran kuoli taistelussa jo sunnuntaina.

Sri Lankan viranomaiset eivät ole julkistaneet kuolinsyytutkijan raporttia Prabhakaranin kuolemasta tai vahvistaneet virallisesti tietoa siitä, kuinka ja milloin sissijohtaja kuoli.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme