Mainos
Mainos

Tankit vyöryivät Syyrian Hamaan - kuolleita jo sata

Syyrian armeija on surmannut ainakin 95 ihmistä Haman kaupungissa, ihmisoikeusaktivistit kertovat. Panssarivaunut vyöryivät varhain aamulla Hamaan, jota armeija on saartanut liki kuukauden.

Yhdysvaltain Damaskoksen suurlähetystön mukaan Syyrian hallinto on aloittanut sodan omia kansalaisiaan vastaan.

Haman asukkaat kertovat, että asuinalueita on tulitettu panssarivaunuista ja tarkka-ampujat ampuvat ihmisiä talojen katoilta. Uhrimäärän uskotaan edelleen nousevan, koska haavoittuneita on paljon.

— Tankkeja tulee neljästä ilmansuunnasta. Ne tulittavat umpimähkään ja runnovat asukkaiden pystyttämiä tiesulkuja, kertoi Badrin sairaalan lääkäri.

Hama on ollut hallituksen vastaisten protestien keskipiste. Syyriassa on osoitettu mieltä presidentti Bashar al-Assadin hallintoa vastaan maaliskuusta lähtien. Armeijan vastaiskuissa on kuollut ainakin 1600 ihmistä.

Haman kaupunki tunnetaan vuoden 1982 verilöylystä. Jopa 30 000 ihmistä kuoli, kun nykyisen presidentin isä Hazef al-Assad lähetti joukkonsa taltuttamaan islamistien kansannousua.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme