Mainos
Mainos

Tankkeri pääsi karilta Kattegatissa

Amerikkalainen öljytankkeri Acushnet saatiin irrotettua karilta aamulla, kertovat Tanskan meripelastusviranomaiset. Bahaman lipun alla purjehtiva Acushnet ajoi karille Tanskan ja Ruotsin välisessä salmessa Kattegatissa varhain perjantaina.

Aluksessa oli 35 000 tonnia kevyttä polttoöljyä. Suuri osa lastista siirrettiin jo maanantaina toiseen alukseen. Acushnet saatiin irti karilta jo sunnuntaina, mutta alus juuttui kiinni pian uudelleen.

Acushnet oli haverin sattuessa matkalla Liettuasta kohti Yhdysvaltoja. Vuonna 1981 valmistuneen, 179-metrisen aluksen omistaa amerikkalainen öljy-yhtiö Chevron.

(STT-Ritzau-DPA)
Jos Itämerellä tapahtuisi suuri öljytuho, sen vaikutuksia meren tilaan ei osata tarkkaan ennakoida. On kuitenkin selvää, että tuhot olisivat täällä huomattavasti pahemmat kuin suuremmilla merialueilla. Talvella öljyntorjunta on kaluston puutteiden takia vielä vaikeampaa kuin kesällä.

(Huomenta Suomi 11.02.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme