Mainos
Mainos

Tansanian ulkoministeristä YK:n varapääsihteeriksi

Migiroa ennen tehtävää ovat hoitaneet kanadalainen Louise Frechette ja brittiläinen Mark Malloch Brown.

YK:n uusi pääministeri Ban Ki Moon on nimennyt Tansanian ulkoministerin Asha-Rose Migiron järjestön varapääsihteeriksi, kertoi YK tänään. Pääsihteeri täytti näin lupauksensa nimittää nainen tärkeään varapääsihteerin virkaan.

Ban kutsui Migiroa arvostetuksi johtajaksi, joka on ajanut kehitysmaiden asiaa ja osoittanut huomattavia johtajantaitoja. Pääsihteeri kertoi aikovansa delegoida hänelle huomattavan määrän YK:n sihteeristön hallinnollisia tehtäviä sen varmistamiseksi, että sihteeristö toimisi tehokkaammin.

Migirosta, 50, tuli Tansanian ulkoministeri viime vuoden tammikuussa. Tansanian YK-edustajan mukaan hän on uudistanut kaudellaan ministeriötä saaden sen toimimaan tehokkaammin.

Ban Ki Moon aloitti vuoden alussa maailmanjärjestön kahdeksantena pääsihteerinä. Hänen edeltäjänsä Kofi Annan perusti varapääsihteerin viran kymmenvuotisen kautensa aikana. Migiroa ennen tehtävää ovat hoitaneet kanadalainen Louise Frechette ja brittiläinen Mark Malloch Brown.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme