Mainos
Mainos

Tanska äänestää paheksutusta laista: Arvoesineet pois pakolaisilta

Maailmanlaajuisesta paheksunnasta huolimatta Tanskan parlamentti aikoo äänestää tänään uudistuksista, jotka koskevat muun muassa pakolaisten arvoesineitä ja perheiden yhdistämistä.

Tanskan mukaan uusia lakeja tarvitaan, jotta maahantulijoiden virta rauhoittuisi.

Guardianin mukaan tyrmistystä on herättänyt erityisesti se, että Tanska aikoo kerätä pakolaisten arvoesineet ja käteisen kattaakseen maahantulijoiden kustannukset majoituskeskuksissa.

The Washington Post jopa rinnastaa Tanskan aikomukset natsien toimintaan, jolloin juutalaisilta ja monilta muilta vietiin heidän arvotavaransa.

Pakolaisilta ollaan viemässä yli 10 000 kruunun (noin 1340 euroa) käteisvarat ja summan ylittävät arvoesineet. Määräys ei koske vihkisormuksia, kelloja tai muita tunnearvoltaan merkittäviä esineitä.

Ihmisoikeusaktivistit ovat kritisoineet myös sitä, että uuden lain mukaan pakolaisstatuksen saaneidenkin pitää odottaa kolme vuotta ennen kuin voivat anoa perheenyhdistämistä.

Tanskassa on 5,6 miljoonaa asukasta. Viime vuonna maassa tehtiin 21 000 turvapaikkahakemusta.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme