Mainos
Mainos

Tanska aikoo erotella ääriaatteita levittävät vangit muista

Tanskan vankiloissa aiotaan erotella ääriaatteita mahdollisesti levittävät vangit muista, kertoo maan hallitus.  

Oikeusministeri Sören Pindin mielestä radikalisoituneet vangit muodostavat uhkan maan turvallisuudelle. Heidän pelätään rekrytoivan muita vankeja ääriliikkeiden kannattajiksi. Vankeja ei haluta kuitenkaan eristää, vaan pitää heidät omana ryhmänään erillään muista.  

Hallitus aikoo esitellä parlamentille kaksi lakiesitystä joulukuussa. Ne mahdollistaisivat myös viranomaisten aiempaa vapaamman tiedonvaihdon ääriliikkeiden kannattajista.  

Tanskan edellinen hallitus aloitti tutkinnan vankien radikalisoitumisesta sen jälkeen, kun 22-vuotias Omar el-Hussein surmasi kaksi ihmistä Kööpenhaminassa helmikuussa. Hän oli vapautunut vankilasta kaksi viikkoa ennen ampumista.  

Vankilan johto oli viestittänyt Tanskan tiedustelupalvelulle, että mies oli ehkä radikalisoitunut, mutta tiedustelupalvelu sivuutti varoitukset.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot