Mainos
Mainos

Tanska aloittaa vetäytymisen Afganistanista kesällä

Tanskassa poliittiset puolueet ovat hyväksyneet hallituksen suunnitelman Afganistanista vetäytymisestä. Asteittainen vetäytyminen alkaa tänä kesänä ja jatkuu vuoden 2014 loppuun asti.

Suunnitelma sai tiistaina tuen puolueiden enemmistöltä.

Tänä kesänä Tanskaan palaa suunnitelman mukaan 30 sotilasta, jotka palvelevat Hermandin maakunnassa. Maakunnassa on nyt 750 sotilasta.

- Tavoitteenamme on, että Afganistan vastaa itse turvallisuudestaan vuoden 2014 loppuun mennessä, sanoi Tanskan ulkoministeri Lene Espersen tavattuaan puolueiden edustajia.

Suunnitelma sopii Tanskan viime vuonna esittämään vetäytymisstrategiaan, jonka mukaan joukot jättävät Afganistanin vuoteen 2015 mennessä. Tanska kuitenkin sitoutuu lisäämään kehitysapua Afganistaniin ja tukeaan sen poliisivoimien kouluttamiseen.

Naton ISAF-operaatiossa Afganistanissa on kaatunut suhteellisesti eniten juuri Tanskan sotilaita. Kaatuneita tanskalaisia on 40.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme