Mainos
Mainos

Tanska leikkaa kehitysapuaan

Tanskan hallitus jatkaa kehitysavun leikkaamista. Pääministeri Anders Fogh Rasmussenin johtama porvarillinen hallitus supistaa kehitysyhteistyömäärärahoja 1,5 miljardilla kruunulla eli noin 200 miljoonalla eurolla myös ensi vuoden talousarviossa, kirjoittaa päivälehti Politiken torstaina. Säästön myötä Tanska menettää asemansa maailman anteliaimpana kehitysavun antajana.

Politiken-lehden mukaan kehitys on herättänyt huolta myös hallituspuolueissa - liberaalissa venstressä ja konservatiivipuolueessa. Ensi vuoden budjetti julkaistaan nimittäin vain päivää ennen kuin pääministeri Rasmussen ja ulkoministeri Per Stig Möller osallistuvat Johannesburgissa Etelä-Afrikassa pidettävän kestävän kehityksen huippukokouksen avajaisiin elokuussa.

Kokouksessa Tanskan tulisi EU:n puheenjohtajamaana vedota maailman rikkaisiin maihin kehitysavun lisäämiseksi. Tehtävää ei tanskalaislehden mukaan suinkaan helpota, jos Tanska itse on samaan aikaan supistamassa rajusti omaa apuaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme