Mainos
Mainos

Tanska perumassa EU-perustuslakiäänestyksen?

Noin puolet tanskalaisista vastustaa kansanäänestyksen järjestämistä EU:n perustuslaista. Tanska päättää kansanäänestyksen pitämisestä perjantaina päättyvän EU-huippukokouksen jälkeen.

Jos Tanskan hallitus päättää peruuttaa syyskuun lopussa pidettäväksi suunnitellun kansanäänestyksen EU:n perustuslaista, sillä on kansan tuki. Tanskan uutistoimiston Ritzaun teettämän kyselyn mukaan puolet tanskalaisista ei halua äänestystä enää sen jälkeen kun ranskalaiset ja hollantilaiset torjuivat perustuslain omissa kansanäänestyksissään.

Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen on sanonut, että kansanäänestyksen kohtalosta päätetään perjantaina päättyvän EU-huippukokouksen jälkeen.

Jos äänestys järjestettäisiin, kaatuisi EU:n perustuslaki mielipidetiedustelun mukaan lukemin 41 prosenttia vastaan ja 32 prosenttia puolesta. Neljäsosa vastanneista ei osannut sanoa kantaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme