Mainos
Mainos

Tanska syyttää Venäjää hakkeroinnista

Tanska syyttää Venäjää asevoimiensa hakkeroinnista. Tanskan puolustusministeri Claus Hjort Frederiksen sanoo Berlingske-lehden haastattelussa, että venäläiset ovat päässeet käsiksi asevoimien työntekijöiden sähköposteihin.

Puolustusministerin mukaan hakkerointi tapahtui vuosina 2015-2016 ja sen takana on Venäjän hallinnon tukema hakkeriryhmä.

– Tapahtunut on ollut hyvin kontrolloitua. Kyse ei ole mistään pienistä hakkeriryhmistä, jotka tekevät tällaista huvikseen. Tämä liittyy (Venäjän) tiedustelupalveluun tai keskeisiin elementteihin Venäjän hallinnossa, hän sanoo.

Berlingsken mukaan tietomurron teki venäläinen Fancy Bear -hakkeriryhmä. Viime vuonna se liitettiin Yhdysvaltojen demokraattisen puolueen sähköpostivuotoihin presidentinvaalikampanjan aikana.

Tanskan asevoimien tiedustelulaitoksen FE:n raportin mukaan hakkerit eivät saaneet käsiinsä salaiseksi luokiteltuja sähköposteja. Tietomurto voi kuitenkin vaikuttaa Tanskan turvallisuuteen, raportissa sanotaan.

Hakkerit olivat lähettäneet työntekijöille sähköposteja, jotka näyttivät tulevat asevoimien sisältä. Viesteissä työntekijöitä pyydettiin vaihtamaan salasanansa järjestelmäpäivityksen takia. Kun työntekijät tottelivat, hakkerit saivat salasanat haltuunsa ja niiden avulla pääsyn työntekijöiden sähköposteihin.

Puolustusministeri Frederiksenin mukaan sähköpostien suojausta on sittemmin parannettu. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme